Tekijät - Mediakunta
15653
page-template-default,page,page-id-15653,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-mediakunta master,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Tekijät

Mediakunnasta löydät ammattitaitoiset tekijät kaikkiin media-alan tehtäviin

 

Kokoa unelmatiimisi kaikkiin viestinnän ja media-alan tehtäviin! Verkostostamme löydät taitavat journalistit sekä kustannustoimittajat, graafikot, valokuvaajat ja kääntäjät. Kaikki tekijämme täyttävät Suomen Journalistiliiton jäsenkriteerit.

 

Meitä on jo yli 130, joten kaikki tekijämme eivät löydy tältä sivulta. Ota meihin yhteyttä ja etsitään yhdessä sopiva tekijä tehtävään!

Teppo Kuittinen 250×250-mv

Teppo Kuittinen

toimittaja

Olen taloudesta kirjoittava vapaa toimittaja. Erikoisalueitani ovat eläkejärjestelmä, teknologia, sote-bisnes, Venäjä ja metsätalous. Tein pitkän uran uutistoimittajana ja olen kirjoittanut taloudesta käytännössä kaikkiin talous- ja yleislehtiin (mm. Kauppalehti, Talouselämä, Iltalehti ja Suomen Kuvalehti). Kirjoitan vaikeista asioista sujuvasti ja ymmärrettävästi.

Anu-Maija_Karja_250x250-mv

Anu-Maija Kärjä

toimittaja, audiovisuaalisen viestinnän moniosaaja ja juontaja

Olen toimittaja, käsikirjoittaja, audiovisuaalisen viestinnän moniosaaja ja juontaja Oulusta. Kerron, kirjoitan ja kuvaan. Matkustan mielelläni.  Työskentelin 16 vuotta Ylen Akuutti-terveysohjelmassa. Tiedon popularisointi sekä inhimillisten tarinoiden kertominen henkilökuvien kautta ovat ydinosaamistani.

Elina_Salonen-mv

Elina Salonen

suomen kielen ammattilainen

Olen suomen kielen ammattilainen (FM), ja työskentelen monipuolisesti kustannusalalla. Suomennan tekstejä englannista ja ruotsista, ja lisäksi oikoluen, toimitan ja ylläpidän sosiaalista mediaa. Hallitsen kuvankäsittely- ja taitto-ohjelmia (Photoshop, InDesign), joten voin yhdistää työssäni esimerkiksi tekstinhuoltoa ja taittamista.

Jeanette_Björkqvist-mv

Jeanette Björkqvist

Journalist och författare

Mångsidig nyhets- och featurereporter, med kapacitet att både förverkliga beställningar och vid behov ta hela ansvaret för projekt, även icke-journalistiska. Goda nätverk till specialfolk som kan behövas vid olika satsningar (t.ex. visuellt, grafiskt, datamaterial).

Teen myös töitä suomeksi!

PiaLindroos1-mv

Pia Lindroos

toimittaja ja tietokirjailija

Olen henkilö- ja ilmiöjuttuihin erikoistunut helsinkiläinen toimittaja, jolla on kokemusta printin ja verkon tekemisestä. Olen verkostoitunut laaja-alaisesti viihteen, kulttuurin ja liike-elämän saralla. Minulla on kokemusta myös alan kaupalliselta puolelta, sillä toimin 13 vuotta mediamyynnin myyntipäällikkönä ennen uravaihdostani.

Hanna_Laurikko-mv

Hanna Laurikko

graafinen suunnittelija, kuvittaja

Graafikko-kuvittajana toimin mielelläni yhteistyössä toimittajan tai tiimin kanssa. Teen visuaalisia kokonaisuuksia, taittoa, juttukuvituksia, infografiikkaa erilaisilla tyyleillä asian sisältöön ja luonteeseen sopivaksi. Illustrator, Indesign, Photoshop ovat päivittäisessä käytössä. Puhun ja kirjoitan sujuvasti ruotsia ja englantia.

Mikael_RYDENFELT-mv

Mikael Rydenfeldt

valokuvaaja ja nöyrä mies

Olen vuonna 1984 syntynyt valokuvaaja Suomen Turusta. Olen vapaasti käytettävissä missä tahansa, kuvajournalistisen, henkilökuvauksen tai kaupallisen dokumentaarisen kuvauksen työtehtävässä. Hyödynnettävissäsi ovat myös iso ja hyvin varusteltu studiotilani sekä liikkuvan kuvauksen kalusto.

Ville_Koivuniemi_kuva_250_250-mv

Ville Koivuniemi

journalisti

Olen monipuolinen journalisti Oulusta. Kirjoitan aiheesta kuin aiheesta sujuvasti. Lisäksi minulta sujuu editointi, valokuvaaminen ja taittaminen. Olen työskennellyt mm. uutistoimittajana Kalevassa ja Lännen Mediassa sekä STT:n aluetoimittajana. Vuosina 2011–2015 toimin Oulun ylioppilaslehden päätoimittajana.

Tiina_Lautala-mv

Tiina Lautala

tiede- ja terveystoimittaja

Olen tieteeseen ja terveyteen erikoistunut editoiva ja kirjoittava toimittaja, koulutukseltani biologi (FM) ja medianomi (AMK). Kirjoitan  ja editoin niin napakat tiedeuutiset kuin laajemminkin aihetta kartoittavat artikkelit. Kaivan esille olennaisen ja kiinnostavan monimutkaisestakin tutkimuksesta. Huollan kielen tekstistä kuin tekstistä nopeasti ja tarkasti.

Ina_Ruokolainen_rajattu-mv

Ina Ruokolainen

toimittaja

Olen tehnyt toimittajan töitä kauemmin kuin mitään muuta elämässäni. Matkan varrella on syntynyt uutisia, taide-, teatteri- ja kirjakritiikkejä, reportaaseja ja henkilöhaastatteluja sekä kokemusta kirjoittajakouluttajana. Kirjoitan ja editoin, tarvittaessa myös kokonaisia julkaisuja ja tietokirjoja.

anni_hyypiö-mv

Anni Hyypiö

toimittaja, kuvittaja ja sarjakuvapiirtäjä

Toimittaja Oulusta (FM). Aloitin tammikuussa 2017 Oulun ylioppilaslehden päätoimittajana. Päätoimeni ohella teen erilaisia kuvitus-, taitto- ja sarjakuvatöitä. Olen myös toiminut opettajana kahdella Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopiston ja yhdellä Snellman-kesäyliopiston digipiirtämisen kurssilla.

IkaOsterblad-mv

Ika Österblad

kuvittaja, graafikko ja kirjoittaja

Kuvituksia teen yhtä mielelläni kulttuurilehdille kuin tieteellisiin artikkeleihin ja opetusmateriaaleihin. Graafikkona suunnittelen ja toteutan taittotyöt paperin valinnasta aina valmiiseen tuotteeseen saakka. Typograafisesti käsiteltävät tekstit teen mieluiten ruotsiksi tai englanniksi. Kirjoitan myös populaaritiedettä ja esseitä (ruotsiksi).

RaijaKurki_esittelykuva–mv

Raija Kurki

toimittaja

Olen uskontojournalismiin erikoistunut toimittaja Oulusta. Kirjoitan ja tarvittaessa valokuvaan juttuja printtiin ja verkkoon. Kirjoitan henkilöhaastattelujen ja asia-artikkeleiden lisäksi mielelläni myös kolumneja, pakinoita ja esseitä. Minua kiinnostavia aihealueita ovat esim. järjestötoiminta, musiikki, teatteri, kirjallisuus ja politiikka.

Riku_Heino-mv

Riku Heino

monimediasisällöntuottaja

Olen erilaisiin mediasisältöihin ja -kanaviin perehtynyt sisällöntuottaja, joka hallitsee niin teksti- ja verkkosisällöt kuin graafisenkin tuotannon. Olen parhaimmillani monimutkaisten ja vaikeaselkoisten kokonaisuuksien arkijärkeistäjänä. Olen toiminut myös mediasisällön tilaajana. Toimin hyvin yhteistyössä erilaisten asiakkaiden kanssa.

Tiina_Heikkila-mv

Tiina Heikkilä

vapaa toimittaja

Olen vapaa toimittaja (FM) Tampereelta. Vaikea on minulle helppoa. Ilmastonmuutos, poliittinen historia ja demokratian ongelmat ovat minun aihepiirejäni. Osaan ja haluan tehdä tutkivaa journalismia. Ymmärrän ja osaa tiivistää tutkimusta. Minulla on hyvät verkostot tutkimuksen ja politiikan maailmaan. Kuvaan myös mielelläni.

Kristiina_Tuikkala-mv

Kristiina Tuikkala

toimittaja

Olen Raahessa asuva valokuvaava ja penkova toimittaja, joka ei ole kaihtanut tarttumista vaikeisiinkaan asioihin. Kirjoitan ilmiöistä, tapahtumista ja henkilöistä yrityksille ja lehtiin: printtiin ja nettiin. Minulla on yli 30 vuoden kokemus viestintäalalta toimittajana ja tiedotussihteerinä. Nykyisin olen vapaa toimittaja/sisällöntuottaja.

Marja_Repo-mv

Marja Repo

journalisti, viestinnän asiantuntija

Olen idearikas ja aikatauluissa pysyvä hersyvän kiinnostavasti kirjoittava pitkän linjan journalisti, joka on kotonaan myös radiossa ja tv:ssä. Minulla on hyvä uutisnenä ja aistin monesti ajassa liikkuvia ilmiöitä ennen muita. Olen kiinnostunyt työelämästä, taloudesta ja tietotekniikasta sekä perhe-elämään ja ihmisen psykologiaan liittyvistä aiheista.

Tatu Tamminen-mv

Tatu Tamminen

kulttuuritoimittaja

Olen musiikkiin erikoistunut lyhyitä ja pitkiä juttuja tekevä kulttuuritoimittaja. Valokuvaan, esiinnyn videolla ja käytän laadukkasti ääntäni. Teen juttuni jäntevällä sekä historiatietoisella otteella. Parhaimmillani olen avatessani taidemusiikkia sivuavia teemoja esim. radio-ohjelmassa Kultakuume. Rakastan yllättävien ilmiöiden rinnastamista ja musiikin yhteiskunnallisen ulottuvuuden kahluuta.

iiris lappalainen 250x250px_tero pajukallio-mv

Iiris Lappalainen

toimittaja ja viestijä

Olen ympäristöalaan perehtynyt toimittaja ja viestijä, peruskoulutukseltani luonnontieteilijä. Tunnen ympäristöalan ja sen toimijat järjestöistä yrityksiin. Kirjoitan, toimitan, suunnittelen ja toteutan viestinnällisiä hankkeita verkosta painettuihin viestimiin. Ilmastonmuutos, uudet energialähteet ja kiertotalouden ulottuvuudet ovat olleet viime vuosina työni keskeistä sisältöä.

Riitta_Nikkola-mv

Riitta Nikkola

toimittaja

Olen monipuolinen, ripeä, tarkka ja kokenut kirjoittava toimittaja, joka hallitsee myös kokonaiset julkaisut, editoinnin ja tarvittaessa valokuvauksen. Työskentelin yli 20 vuotta henkilöstö-, yritys- ja asiakasmedioissa toimitussihteerinä ja -päällikkönä. Erotan olennaisen epäolennaisesta, ja kirjoitan eri tyyleillä tilauksen mukaisesti.

heidi-jarvenpaa_250x250-mv

Heidi Järvenpää

toimittaja

Olen punavuorelainen toimittaja, lastentarhanopettaja ja valokuvauksen harrastaja. Opiskelen journalistiikkaa Jyväskylän yliopistossa. Loikka kasvatustieteilijästä humanistiksi oli valtava, mutta saan edelleen työskennellä tarinoiden parissa. Siinä myös syy, miksi olen toimittaja. Tulevaisuudessa haluaisin erikoistua joko politiikkaan tai feature-journalismiin.

Pasi_Heinikkala-mv

Pasi Heinikkala

kuvaaja-, kamera- ja valomies

Olen valaiseva kuvaaja- ja kameramies. Minulla on kokemusta dokumenteista, musiikkivideoista, eng-kuvaamisesta, monikameratyöskentelystä, äänittämisestä ja leikkaamisesta. Valmistuin 2006 TTVO:lta ja olen työskennellyt kuvaajana lukuisissa eri tuotannoissa mm. Ylellä, Filmworks Oy:llä, October Filmillä, Tre-filmillä ja Moskito Oy:llä.

Maiju Korhonen_Mediakunta-mv

Maiju Korhonen

toimittaja

Olen vuodesta 2010 enimmäkseen kaupunki-, paikallis- ja asiakaslehtijutuilla elantoni saanut toimittaja Kuopiosta. Ideoinnin, kirjoittamisen ja valokuvaamisen lisäksi olen perehtynyt myös taitto-ohjelma InDesignin käyttöön. Vahvuuksiani toimittajana ovat aikataulussa pysyminen sekä tarkka teksti- ja kuvatyöskentely. Juttujeni tyypit vaihtelevat teema- ja uutisjutuista henkilöjuttuihin.

Anna-LiisaKarhula_250x250px-mv

Anna-Liisa Karhula

kustannustoimittaja

Olen julkaisemisen monitoimikone, kustannustoimittaja, terveystoimittaja, projektipäällikkö, julkaisumarkkinoija, copy writer ja somehaamu. Kaivan aina oleellisen esiin. Olen kokenut tapahtumajärjestäjä ja tottunut aikatauluttamaan, budjetoimaan ja työskentelemään moniammatillisissa työryhmissä.

j_lindqvist-mv

Jorma Lindqvist

valokuvaaja ja kuvankäsittelijä

Olen median moniosaaja: luon ja tuotan sekä liikkuvaa että tavallista still-kuvaa. Kuvaan sekä ilmasta dronella, että maan pinnalla monenlaisella kalustolla. Kuvauksen, kuvankäsittelyn ja videoeditoinnin lisäksi teen myös äänentallennusta ja -käsittelyä. 
Olen täsmällinen, ja aina paikalla etuajassa. Toimin koko Suomen alueella.

Reeta_Vilhu-mv

Reeta Vilhu

kirjoittava toimittaja

Olen kirjoittava toimittaja (YTM). Kirjoitan reportaaseja, juttuja, satuja, pakinoita tai kirja-arvosteluja tai mistä vaan sovitaan. Kuvaan myös tarvittaessa. Matkustaminen, tasa-arvo, henkilökuvat, työ, perhe, terveydenhoito ja sosiaalipolitiikka ovat aiheita, joista kirjoitan mielelläni. Olen kiinnostunut tavallisista ja oudoista aiheista!

Riitta_Torikka-mv

Riitta Torikka

av-kääntäjä, suomentaja

Olen av-kääntäjä/suomentaja, suomennan englannista, espanjasta ja ranskasta myös ilman käsikirjoitusta. Hallitsen ruututekstit, niiden ajastamisen ja suorassa lähetyksessä tekstittämisen sekä selostustekstit ja niiden ohjaamisen. Pystyn tekemään pikakäännöksiä raakamateriaalista. Olen kääntänyt myös radiokäsikirjoituksia.

Emilia_Sarkiniemi-mv

Emilia Särkiniemi

toimittaja, tiedottaja ja copywriter

Olen kokenut toimittaja, joka on parhaimmillaan verkkoviestinnässä. Olen kirjoittanut mm. kulttuuri-, politiikka- ja talousosastoille. Minulla on kokemusta tekstien editoimisesta, somesta, verkkoanalytiikasta, kouluttamisesta ja kirjoittamisesta eri kohderyhmille. Olen opettanut esim. verkkoviestintää mediaviestintää yritysten viestijöille.

SAMSUNG CSC

Taina Värri

media-alan ammattilainen

Kirjoitan ja sometan sujuvasti suomeksi ja englanniksi ja teen tiedottajan sijaisuuksia. Olen myös ammattikuvaaja ja kuvittaja ja asun internetissä.
Olen Matkailutoimittajien Killan ja Grafian jäsen. Puhun kielillä ja viihdyn matkatöissä päivän, viikon ja joskus puoli vuotta. Majoitusvaatimukset 0 – 5 tähteä. Luurangot kaapissani tottelevat mm. nimiä Image ja Pahkasika.

johannesroviomaa-mv

Johannes Roviomaa

vapaa toimittaja ja viestinnän osaaja

Olen tutkiva toimittaja. Lähellä sydäntäni ovat politiikka, kestävä kehitys, ympäristöteemat, henkilöjutut sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasiat. Minulla on aihepiiriin hyvät taidot ja verkostot. Teen myös sisällöntuotantoa ja viestintäsuunnittelua esim. kulttuuri- ja hyväntekeväisyysorganisaatioille. Lisäksi kirjoitan mielelläni esseitä, käsikirjoituksia ja kolumneja sekä valokuvaan.

Petri_Juola_2017_mv

Petri Juola

valokuvaaja

Olen henkilöiden, autojen, lentokoneiden ja kulkuneuvojen kuvaamiseen erikoistunut valokuvaaja Helsingistä. Kuvaan myös muualla Suomessa sekä ulkomailla. Kiinnostukseni designiin, tekniikkaan sekä kaupunki- ja teollisuusympäristöihin antavat hyvän näkökulman erilaisten aiheiden kuvaamiseen. Teen mielelläni töitä työparina ja tiimeissä.

Mari-Harve_mv

Mari Harve

kääntäjä

Minulla on pitkä kokemus käännöstöistä (englanti-suomi-englanti). Teen tv-käännöksiä niin tekstityksinä kuin dubbaukseenkin. Olen kääntänyt mm. artikkeleita, kirjoja ja käsikirjoituksia. Myös kielentarkastukset ja litterointi onnistuvat. Käytössäni on oma tekstitysohjelma, mutta tarvittaessa käytän asiakkaiden ohjelmia.

KimmoMäntylä250×250-d-mv

Kimmo Mäntylä

valokuvaaja

Työni on todella monipuolista, mutta pääasiassa uutis-, urheilu- ja henkilökuvausta. Olen kuvannut mm. valtiovierailuja, uutistapahtumia, politiikkaa sekä useat olympialaisetkin. Liikkuvan kuva kuvaamisen aloitin jo kaitafilmikameralla. Osaan kuvata myös studiossa ja kuvien käsittelyssä vain mielikuvitus on rajana.

Maiju_Mitrunen-mv

Maiju Mitrunen

toiminnanjohtaja

Olen idearikas viestinnän ammattilainen. Mediakunnan toiminnanjohtajana vastaan osuuskunnan toiminnasta, johtamisesta ja kehittämisestä. Olen kulttuurienvälisen viestinnän maisteri ja työkokemusta löytyy niin YK:sta kuin Slushistakin. Esiinnyn, järjestän tapahtumia ja koulutan mielelläni (englanniksi ja suomeksi).

mediakunta-tunnus-250-250

Etkö löytänyt etsimääsi?

valokuvaaja

Meitä on jo yli 100, joten kaikki tekijämme eivät löydy tältä sivulta. Ota meihin rohkeasti yhteyttä ja etsitään yhdessä sopiva tekijä tehtävään!

 

Verkostostamme löydät taitavat journalistit sekä kustannustoimittajat, graafikot, valokuvaajat ja kääntäjät. Kaikki tekijämme täyttävät Journalistiliiton jäsenkriteerit.

mediakunta-tunnus-250-250

Liity Mediakunnan jäseneksi

kääntäjä

Haluatko omat tietosi tälle sivulle? Mediakunta palvelee kaikkia media-alan ja viestinnän ammattilaisia. Liittymistä varten tarvitset vain Journalistiliiton jäsennumeron ja verkkopankkitunnukset.

 

Liity Mediakunnan jäseneksi ja aloita palveluidemme käyttäminen jo tänään!