Palvelut

PALVELUT ASIAKKAILLE

Toimialamme on journalismi ja viestintä. Tarjoamme ammattitaitoiset tekijät kaikkiin media-alan tehtäviin. Verkostostamme löydät taitavat journalistit ja viestinnän asiantuntijat sekä kustannustoimittajat, graafikot, kuvaajat ja kääntäjät.

 

Tutustu osaajiimme ja kokoa unelmatiimisi tällä sivulla.

 

Kaikki tekijämme täyttävät Suomen Journalistiliiton jäsenkriteerit. Mediakunta palkkaa tehtäviin toivotut tai sopivat työntekijät, eli tekee työsopimuksen heidän kanssaan. Mediakunnan jäsen saa käyttöönsä osuuskunnan tiedot, palvelut ja resurssit.

 

Kiinnostuitko? Ota meihin yhteyttä!

PALVELUT JÄSENILLE

Mediakunnan jäsenenä olet osa yhteisöä. Mediakunta on voittoa tavoittelematon, journalismiin ja viestintään keskittyneiden keikkatyöläisten aito työosuuskunta. Ideana on yhdessä tekeminen ja se, että freelanceriudesta voi olla ylpeä.

 

Mediakunta helpottaa monen keikkatyöläisen asemaa siten, että heille itselleen ei tule yrittäjävelvollisuuksia. Mediakunta työllistää jäsenet keikkojen ajaksi työsuhteeseen. Laskutamme asiakkaalle tehdyn työn ja pidätämme työntekijän palkasta lakisääteiset työnantajavelvoitteet. Hoidamme laskutuksen ja byrokratian puolestasi. Mediakunta ei tavoittele voittoa, vaan kaikki jäsenten maksamat maksut käytetään suoraan sen jäsenten hyväksi.

 

Osuuskunta on jäsentensä summa. Mediakuntaan liityttäessä ja sen jäsenenä toimittaessa, on oltava Suomen Journalistiliiton jäsen. Tarjoamme jäsenillemme verkostoitumismahdollisuuksia, edunvalvontaa ja koulutusta. Tunnemme media-alan asiat ja tarjoamme jäsenelle sekä Journalistiliiton että kollegoiden tuen. Osuuskuntaan kuuluminen parantaa keikkatyön tekijän asemaa työmarkkinoilla. Voimme auttaa jäseniämme esimerkiksi riittävän palkkiotason määrittelyssä. Yhdessä toimiminen luo myös säästöjä.

 

Etusi:

 

  • Olet osa viestinnän ammattilaisten yhteisöä.
  • Edunvalvonta, koulutukset ja tapahtumat.
  • Helppo ja vaivaton laskutus ja kirjanpito.
  • Ei yrittäjävelvollisuuksia. Saat palkkaa ja kerrytät eläkettä.

 

Kenelle palvelu sopii?

 

Mediakunta on lisäpalvelu, jota tarjotaan Journalistiliiton jäsenille. Se on ensisijassa tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat keskittyä ydintoimintaansa eli journalismiin ja viestintään.

 

Jokainen Journalistiliiton jäsen on tervetullut osuuskunnan jäseneksi; journalistit ja viestinnän ammattilaiset yhtä hyvin kuin kustannustoimittajat, graafikot, valokuvaajat ja kääntäjät. Palvelua voivat käyttää myös keikkatyötä sivutoimisesti tekevät, vakinaisessa työsuhteessa olevat jäsenet tai esimerkiksi opiskelija- tai eläkeläisjäsenet.

 

Taloudellisesti voi olla järkevämpää toimia itsenäisenä yrittäjänä, mikäli haluat ottaa selvää vähennyksistä sekä hoitaa viranomaisvelvoitteet. Mikäli haluat keskittyä ydintoimintaasi ja arvostat sitä, että työ on työsuhteista, taloudellisesti on järkevämpää toimia Mediakunnan kautta.

 

Näin käytät palvelujamme

 

Kaikki keikkoihin liittyvä laskutus, asiointi ja maksatukset hoidetaan Mediakunnan jäsenpalvelujärjestelmän kautta.  Saat tunnukset järjestelmään liittyessäsi Mediakunnan jäseneksi.

 

  1. Osallistu osuuskunnan palveluiden, markkinoinnin ja yhteisön kehittämiseen.
  2. Sovi työstä asiakkaan kanssa ja ilmoita työstä Mediakunnalle.
  3. Tee sovitut työt ja luo uusi lasku Mediakunnan jäsenpalvelujärjestelmän kautta.
  4. Mediakunta laskuttaa palvelun asiakkaalta.
  5. Asiakas maksaa laskun.
  6. Maksamme palkan tilillesi. (HUOM: Maksamme palkat kahdesti kuussa, kuun puolivälissä ja kuun viimeisenä arkipäivänä.)

 

Tutustu myös näihin:

 

Liity Mediakunnan jäseneksi