Palvelut

PALVELUT ASIAKKAILLE

Mediakunnasta löydät nopeasti ja mutkattomasti journalistit, media-alan ja viestinnän ammattilaiset.

 

Mediakunta on journalismiin, mediaan ja viestintään erikoistunut työosuuskunta. Olipa mielessäsi yksittäinen keikka tai pidempi toimeksianto, kauttamme löydät ammattitaitoiset tekijät kaikkiin media-alan tehtäviin: journalistit ja viestinnän asiantuntijat, valo- ja videokuvaajat, kuvittajat ja graafikot, kääntäjät ja kustannustoimittajat. Kaikki mediakuntalaiset täyttävät Suomen Journalistiliiton jäsenkriteerit.

 

Tutustu tekijöihimme. Meitä on jo 260, joten kaikki jäsenemme eivät löydy tältä sivulta. Autamme mielellämme ja etsimme työhön sopivan tekijän. Ota yhteyttä ja kysy lisää. 

 

Toiminta-alueemme on koko Suomi, ja joukostamme löydät myös kansainvälisiä tekijöitä. Pääosa heistä työskentelee omilla työvälineillään itsenäisesti omissa työtiloissaan.

 

Olipa kyseessä työtarjous tietylle mediakuntalaiselle tai parhaan mahdollisen tekijän tai tiimin hakeminen, tehtävän täyttäminen käynnistyy yhteydenotolla Mediakuntaan mediakunta@mediakunta.fi tai puh. 044 2400 680.

 

Mikäli kyseessä on avoin työtarjous, haastattelemme asiakkaan ja räätälöimme hänelle sopivan etenemistavan oikean tekijän löytämisessä. Organisaatiomme on pieni, tehokas ja joustava.

 

Kun oikea henkilö tai tiimi tehtävään löytyy, Mediakunta sopii toimeksiannosta asiakkaan kanssa ja palkkaa työntekijän/työntekijät, eli tekee työsopimuksen heidän kanssaan. Mediakunnan työntekijällä on käytössään osuuskunnan tiedot, palvelut ja resurssit.

 

Mediakunta valvoo työn suorittamista ja laskuttaa työn asiakkaalta sovitulla tavalla. Tehdyn työn voimme laskuttaa verkkolaskulla, sähköpostitse tai kirjeitse. Laskutamme myös kansainvälisiä asiakkaita.

 

Olemme arvonlisäverovelvollinen yritys, joten laskuun lisätään alv. 24 % silloin, kun se myytävään palveluun lukeutuu. Näitä ovat media-alan työt, joissa kyse ei ole tekijänoikeuden luovuttamisesta. Arvonlisäveron määräytymisestä journalismin, viestinnän ja media-alan töissä voi lukea lisää esimerkiksi Suomen freelance-journalistien sivuilla.

 

 

Miksi Mediakunta?

 • Olemme luotettava, media-alaan erikoistunut yhteistyökumppani.
 • Olemme y-tunnuksellinen kauppa-, ennakkovero-, työnantajarekisteriin merkitty yritys.
 • Kaikki 260 jäsentämme ovat journalismin ja viestinnän ammattilaisia ja täyttävät SJL:n jäsenkriteerit.
 • Etsimme sopivat tekijät toimeksiantoihin joustavasti ja asiakkaan toiveiden mukaisesti.
 • Mediakunta huolehtii työntekijän palkkaamisesta ja laskuttaa myydystä palvelusta asiakasta. 
 • Ei ylimääräisiä kuluja tai palvelumaksuja asiakkaalle.

PALVELUT JÄSENILLE

Mediakunnan jäsenenä olet osa yhteisöä. Mediakunta on voittoa tavoittelematon, journalismiin ja viestintään keskittyneiden keikkatyöläisten aito työosuuskunta. Ideana on yhdessä tekeminen ja se, että freelanceriudesta voi olla ylpeä.

 

Mediakunta helpottaa monen keikkatyöläisen asemaa siten, että heille itselleen ei tule yrittäjävelvollisuuksia. Mediakunta työllistää jäsenet keikkojen ajaksi työsuhteeseen. Laskutamme asiakkaalle tehdyn työn ja pidätämme työntekijän palkasta lakisääteiset työnantajavelvoitteet. Hoidamme laskutuksen ja byrokratian puolestasi. Mediakunta ei tavoittele voittoa, vaan kaikki jäsenten maksamat maksut käytetään suoraan sen jäsenten hyväksi.

 

Osuuskunta on jäsentensä summa. Mediakuntaan liityttäessä ja sen jäsenenä toimittaessa, on oltava Suomen Journalistiliiton jäsen. Tarjoamme jäsenillemme verkostoitumismahdollisuuksia, edunvalvontaa ja koulutusta. Tunnemme media-alan asiat ja tarjoamme jäsenelle sekä Journalistiliiton että kollegoiden tuen. Osuuskuntaan kuuluminen parantaa keikkatyön tekijän asemaa työmarkkinoilla. Voimme auttaa jäseniämme esimerkiksi riittävän palkkiotason määrittelyssä. Yhdessä toimiminen luo myös säästöjä.

 

Etusi:

 

 • Olet osa viestinnän ammattilaisten yhteisöä.
 • Edunvalvonta, koulutukset ja tapahtumat.
 • Helppo ja vaivaton laskutus ja kirjanpito.
 • Ei yrittäjävelvollisuuksia. Saat palkkaa ja kerrytät eläkettä.

 

Kenelle palvelu sopii?

 

Mediakunta on lisäpalvelu, jota tarjotaan Journalistiliiton jäsenille. Se on ensisijassa tarkoitettu henkilöille, jotka haluavat keskittyä ydintoimintaansa eli journalismiin ja viestintään.

 

Jokainen Journalistiliiton jäsen on tervetullut osuuskunnan jäseneksi; journalistit ja viestinnän ammattilaiset yhtä hyvin kuin kustannustoimittajat, graafikot, valokuvaajat ja kääntäjät. Palvelua voivat käyttää myös keikkatyötä sivutoimisesti tekevät, vakinaisessa työsuhteessa olevat jäsenet tai esimerkiksi opiskelija- tai eläkeläisjäsenet.

 

Taloudellisesti voi olla järkevämpää toimia itsenäisenä yrittäjänä, mikäli haluat ottaa selvää vähennyksistä sekä hoitaa viranomaisvelvoitteet. Mikäli haluat keskittyä ydintoimintaasi ja arvostat sitä, että työ on työsuhteista, taloudellisesti on järkevämpää toimia Mediakunnan kautta.

 

Näin käytät palvelujamme

 

Kaikki keikkoihin liittyvä laskutus, asiointi ja maksatukset hoidetaan Mediakunnan jäsenpalvelujärjestelmän kautta.  Saat tunnukset järjestelmään liittyessäsi Mediakunnan jäseneksi.

 

 1. Osallistu osuuskunnan palveluiden, markkinoinnin ja yhteisön kehittämiseen.
 2. Sovi työstä asiakkaan kanssa ja ilmoita työstä Mediakunnalle.
 3. Tee sovitut työt ja luo uusi lasku Mediakunnan jäsenpalvelujärjestelmän kautta.
 4. Mediakunta laskuttaa palvelun asiakkaalta.
 5. Asiakas maksaa laskun.
 6. Maksamme palkan tilillesi. (HUOM: Maksamme palkat kahdesti kuussa, kuun puolivälissä ja kuun viimeisenä arkipäivänä.)

 

Tutustu myös näihin:

 


Liity Mediakunnan jäseneksi