Mediakunnan palvelumaksut uudistuivat 1.7.2017

Mediakunnan palvelumaksut uudistuivat 1.7.2017

Ensimmäiset puoli vuotta Mediakunta on perinyt jokaisesta laskutuksesta kymmenen prosentin suuruisen hallintokorvauksen osuuskunnan yleisten hallinto- ja palvelukulujen kattamiseen. Osuuskunnan kokouksessa 5. toukokuuta 2017 päätettiin hallintokorvausten uudistamisesta heinäkuuhun mennessä. Jatkossa hallintokorvausten suuruus riippuu myös Mediakunnassa tienattujen tulojen määrästä.

Uudistuksen jälkeen:

  • yli 24 000 euroa (ei sis. ALV) Mediakunnassa tienanneet jäsenet maksavat palvelusta 7 prosentin hallintokorvauksen,
  • kaikkien alle 24 000 euroa osuuskunnan kautta tienanneiden tekijöiden hallintokorvaus tippuu 8 prosenttiin, ja
  • prosentuaalisen hallintokorvauksen sijaan kaikista 300 euron (ei sis. ALV) ja sitä pienemmistä laskuista peritään 30 euron hallintokorvaus.

 

Uudet hallintokorvaukset koskevat 1.7.2017 jälkeen järjestelmässämme luotuja, eli lähetettyjä, laskuja.  Kaikki vuoden 2017 alusta asti tienatut tulot otetaan huomioon hallintokorvausten arvioinnissa. Lisäksi 7 prosentin hallintokorvaus pysyy samana, kun se on kerran saavutettu.

Mediakunta ei tavoittele voittoa, vaan kaikki toimintaan sisältyvät maksut käytetään suoraan sen jäsenten hyväksi. Hallintokorvaukset käytetään osuuskunnan yleisten hallinto- ja palvelukulujen kattamiseen. Mahdollinen ylijäämä palautetaan vuosittain jäsenille heidän tulonsa suhteessa.

Mediakunta palvelee kaikkia media-alan ja viestinnän keikkatyön tekijöitä. Liittymistä varten tarvitset vain Journalistiliiton jäsennumeron ja verkkopankkitunnukset. Liity Mediakunnan jäseneksi ja aloita palveluidemme käyttäminen jo tänään.