Riitta Lehtimäki

Riitta-Lehtimäki-blackwhite

Journalisti, tietokirjailija ja järjestötoimija

Olen kokenut journalisti, tietokirjailija ja järjestötoimija. Olen työskennellyt alan kaikissa tehtävissä: päätoimittajana (Viva, Rakentajan Raportti, Kuhmoisten Sanomat), toimituspäällikkönä (Apu, Viva, Maalla) ja toimitussihteerinä (Kotiliesi, Yliopisto) sekä toimittajana (Kotiliesi, Anna) ja perustanut oman lehden (Maalla). Vapaa toimittaja vuodesta 2019.

 

Olen kirjoittanut tietokirjat Nainen ja media (2006) ja Tahdon tähden, Sinikka Salon elämäkerran (2004). Tällä hetkellä työskentelen osa-aikaisena opintosihteerinä Helsingin Seudun Journalistit ry:ssä ja olen Naistoimittajat ry:n puheenjohtaja. Olen toiminut Suomen Aikakauslehdentoimittajain Liiton puheenjohtajana kolme vuotta ja Journalistisen kulttuurin edistämissäätiö Jokesin hallituksen jäsenenä kymmenen vuotta.

 

Osaan valokuvata ja somettaa. Harrastan pohjoismaita ja teen mielelläni haastatteluja ruotsiksi niihin liittyen. Muita aiheitani ovat ajankohtaiset ilmiöt, henkilöhaastattelut, tavisten talous mukaan lukien eläkkeet, historia, vanhat talot, antiikki & design…