Mediakunta aloitti toimintansa 9.1.2017

Mediakunta aloitti toimintansa 9.1.2017

Tunnelma oli katossa, kun Journalistiliiton uudesta työosuuskunnasta kiinnostuneet kokoontuivat Helsingissä järjestettyihin avajaisiin maanantaina 9. tammikuuta 2017. Mediakunta on voittoa tavoittelematon, journalismiin ja viestintään keskittyneiden freelancereiden yhteisö. Ideana on yhdessä tekeminen ja se, että freelanceriudesta voi olla ylpeä.

Mediakunta helpottaa monen freelancerin asemaa siten, että heille itselleen ei tule yrittäjävelvollisuuksia. Työllistämme jäsenet keikkojen ajaksi työsuhteeseen. Laskutamme asiakkaalle tehdyn työn ja pidätämme työntekijän palkasta lakisääteiset työnantajavelvoitteet. Mediakunta ei tavoittele voittoa, vaan kaikki jäsenten maksamat maksut käytetään suoraan sen jäsenten hyväksi.

Osuuskunta on jäsentensä summa. Mediakuntaan liityttäessä ja sen jäsenenä toimittaessa on oltava Journalistiliiton jäsen. Tarjoamme jäsenillemme verkostoitumismahdollisuuksia, edunvalvontaa ja koulutusta. Tunnemme media-alan asiat ja tarjoamme jäsenillemme sekä Journalistiliiton että kollegoiden tuen.

Keskity ydinosaamiseesi – liity Mediakuntaan!

Mediakunnan uudet nettisivut avautuivat myös maanantaina. Näillä sivuilla voit tutustua toimintaamme, liittyä jäseneksi ja aloittaa palveluidemme käytön välittömästi.

Ensimmäisten vuorokausien aikana olemme saaneet yhteensä 22 jäsentä. Yksi heistä on freelancetoimittaja Jeanette Björkqvist.

Lähetä meille palautetta

Kehitämme järjestelmäämme ja palveluitamme jatkuvasti palautteenne pohjalta. Otathan meihin siis rohkeasti yhteyttä. Palautelomakkeen löydät täältä.

Yksi avajaisissamme saamistamme kysymyksistä koski sähköistä laskutusta. Tämä on tehtävälistallamme ykkösenä ja tiedotamme heti, kun verkkolaskutus on saatu integroitua jäsenille tarkoitettuun intranetjärjestelmäämme.

Nykyisen järjestelmän kautta on jo mahdollista laskuttaa sähköisesti siten, että lataa hyväksytyn laskun pdf-version koneelle ja lähettää sen asiakkaan sähköpostiin. Tämä vaatii kuitenkin hieman manuaalista työtä, joten pyrimme saamaan sähköisen laskutuksen toimimaan automaattisesti mahdollisimman pian.  Tutustu myös muihin usein kysyttyihin kysymyksiin täällä.

Kiitos kaikille avajaisiin osallistuneille! Mikäli et päässyt näihin bileisiin, ei hätää, sillä järjestämme infotilaisuuksia Mediakunnasta pitkin kevättä. Seuraa siis viestintäämme Facebookissa ja Twitterissä.

Kuva: Journalistin ulkoasutoimittaja Kai Widell. Löydät lisää Kain kuvia avajaisistamme täältä.