Tjänster

Som medlem i Medielaget är du en del av en gemenskap

Medielaget strävar inte efter vinst. Andelslaget är en gemenskap för journalister och kommunikationsproffs. Vi vill jobba tillsammans och är stolta för det vi gör.

 

Medielaget kan underlätta vardagen för dig som jobbar som frilans eller med korta uppdrag. Som medlem i Medielaget har du inte företagarskyldigheter (som till exempel företagarens pensionskostnader). Medielaget är din arbetsgivare under ditt uppdrag. Vi skickar fakturan till kunden och innehåller alla lagstadgade kostnader från lönen (arbetsgivarskyldigheter).

 

Medielaget är det vi tillsammans skapar av andelslaget. Vi erbjuder möjligheter till att skapa nätverk, vi erbjuder intressebevakning och utbildning. Vi är experter på mediebranschen och våra medlemmar får stöd både av Journalistförbundet och av varandra. Vi kan till exempel hjälpa dig att slå fast rätt nivå för dina arvoden.

 

Du får:

 

  • Höra till en gemenskap som består av kommunikationsproffs.
  • Intressebevakning, utbildning och evenemang.
  • Smidig och lätt fakturering och bokföring.
  • Inga företagarskyldigheter. Lön och samlar pension.

 

För vem passar Medielaget?

 

Medielaget är en extra medlemstjänst som erbjuds Finlands journalistförbunds medlemmar. Andelslaget är främst riktat till dig som vill fokusera på det du är bäst på: journalistik och kommunikation.

 

Alla medlemmar i Journalistförbundet är välkomna att ansluta sig till Medielaget: journalister, kommunikationsexperter, förlagsredaktörer, grafiker, fotografer och översättare. Tjänsten hjälper dig som studerar eller är pensionär eller som vill jobba vid sidan om ett fast arbete.

 

Det kan vara mer ekonomiskt lönsamt att jobba som företagare, till exempel enskild näringsidkare, om du själv vill ha koll på skatteavdrag och sköta företagarskyldigheter. Om du vill fokusera på det du är bäst på och låta någon annan ta hand om fakturering och administration är det smartare att jobba via Medielaget.

 

Så här använder du våra tjänster

 

Fakturering, utbetalning av lön åt dig själv samt alla övriga ärenden sköts via Medielagets elektroniska medlemstjänst eller intranät. Du får tillgång till medlemstjänsten när du ansluter dig som medlem.

 

  1. Kom överens om ett arbete tillsammans med din kund.
  2. Gör jobbet och skapa en faktura i den elektroniska medlemstjänsten.
  3. Medielaget skickar fakturan till kunden.
  4. Kunden betalar fakturan.
  5. Medielaget betalar lönen på ditt konto när du själv vill.

 

Bekanta dig också med följande information:

 

Bli medlem i Medielaget